Godt nytår! Lad os kickstarte 2019 med en frisk eksotisk salat, der udfordrer smagsløgene på den gode måde! Den kan fungere som et let måltid for to eller en forret for fire.
Den er inspireret af en ret André og jeg spiste på Mission Chinese Food i San Fransisco for nogle år siden, og sjovt nok har jeg lige fundet ud af, at Mission Chinese Food åbner på Vesterbro i samarbejde med Mikkeller denne måned! Det glæder jeg mig virkelig til.
Ingredienser
15-30 min / 2-4 portioner
- En halv portion hummus
- 1 agurk
- Et kvart hoved spidskål eller lign. (valgfrit)
- 1 bundt koriander
- 1 fed hvidløg + 1 spsk neutral olie
- 1 tsk revet ingefær
- 2 spsk soja
- 1 spsk limesaft
- 1 tsk sriracha eller anden chilisauce
- 1 tsk ristet sesamolie (valgfrit)
- Friskkværnet kaffe
Sådan gør du
Lav en portion hummus eller køb færdig hummus.
Snit hvidløget fint og steg forsigtigt i 1 spsk neutral olie for at mildne smagen.
Bland en dressing af hvidløgsolien, stilkene fra korianderen, revet ingefær, soja, limesaft, sriracha og ristet sesamolie.
Skær agurken i grove bidder (fjern den våde midte) og hæld dressingen over. Lad marinere i fem mins tid.
Steg imens spidskålen hårdt på en pande. Læg eventuelt et grydelåg over, så steger det mere effektivt.
Fordel hummusen i bunden af en tallerken eller et fad. Fordel den marinerede agurk og spidskålen over humussen.
Drys med masser af korianderblade og til sidst friskkværnet kaffepulver.