Bare en helt enkel vegansk gulerodssuppe på en mandag. Det behøver heldigvis ikke være så indviklet at spise vegetarisk.
Hvis du har en trist rest broccoli, blomkål, zucchini eller anden grøntsag liggende i køleskabet er supper som denne rigtig gode til at få brugt dem. Stop madspild og alt det der. Det er bare at smide i gryden og enten bruge lidt mindre gulerod eller tilsætte lidt mere vand.
Ingredienser
30 min / 3-4 portioner
- 1 løg
- 3 store gulerødder (ca. 300g)
- 1 tsk hel spidskommen
- 2 tsk hele korianderfrø
- 1-2 fed hvidløg
- 3-4 cm ingefær
- 0,75 L kogende vand
- 1 bouillonterning / tilsvarende fond
- 1,5 dl røde linser
- Saft fra 0,5-1 citron
- Sriracha
- Server med: Frisk koriander & syltede rødløg
Sådan gør du
Skær løget i mindre stykker og svits i olie ved lav til mellem varme uden de bruner til de er gennemsigtige og begynder at blive gyldne.
Skyl imens gulerødderne, skær i grove stykker og tilsæt og lad svitse med.
Rist spidskommen og korianderfrø på en pande til de dufter godt og springer lidt rundt på panden (pas på de ikke brænder på).
Stød til pulver og tilsæt til gryden sammen med finthakket hvidløg og revet ingefær.
Tilsæt vand og bouillon og lad koge op. Tilsæt røde linser og lad det hele simre i 10-20 minutter under låg til gulerødderne er møre. Tilsæt ekstra vand efter behov.
Blend suppen og smag til med citronsaft, sriracha efter smag og salt.