Jeg ELSKER sojaglaseret stegt tofu. Det er en af mine yndlingsmåder at tilberede tofu på.
Jeg køber oftest min tofu i den kinesiske købmand ved Nørreport, deres tofu har generelt en rigtig god konsistens. Den faste eller ekstra faste variant er rigtig god at bruge til stegt tofu som her.
Tofu har i sig selv ikke så meget smag, så den kan sagtens bære en smagfuld sojaglaze. Man skal samtidig passe på med at tilsætte for meget soja eller andet salt, for tofu har en tendens til at suge det til sig. Balancen i opskriften her er rigtig god, synes jeg.
Limebladene er valgfrie, men jeg synes, det smager virkelig lækkert. Jeg plejer at købe dem på frost i asiatiske supermarkeder, og har altid en pose liggende i fryseren. Så kan jeg bare tage et par blade ud, når jeg har brug for det. De holder deres aroma meget længere på frost, end hvis man køber dem tørrede.
Ingredienser
15 min / 2 portioner
- 200g fast tofu
- 1,5 spsk soja
- 1 spsk sirup eller honning
- 1 spsk limesaft
- 1 tsk revet ingefær
- 2 kaffir limeblade (valgfrit)
- Sesamfrø
- Koriander
- Forårsløg
Sådan gør du
Bland soja, sirup, limesaft og revet ingefær i en skål.
Skær tofuen ud i mindre stykker. En tykkelse på cirka 1 cm er god. Hvis den er meget våd kan du duppe den med et rent viskestykke eller køkkenrulle.
Varm en lille pande op og steg tofuen ved høj varme i et godt lag neutral olie. Når tofuen er gylden på begge sider, tages den af panden og olien hældes væk (tør evt resterende olie af med køkkenrulle).
Læg tofuen tilbage i panden og hæld dressingen over. Tilsæt evt. limeblade. Lad koge ind til en sirup ved lav varme. Når siruppen er tyk, er tofuen færdig.
Drys sesamfrø, koriander og forårsløg over, og server f.eks. med ris & stegt broccoli eller andre grøntsager.
Kan man lave det på forhånd (dagen før) og varme op?
Det kan du i princippet godt, det bliver nok lidt mere tørt. 🙂