Spaghetti med broccolipesto er en super god hverdagspasta, hvor man lige kan komme af med den der broccolirest, der ligger i grøntsagsskuffen. Og så tager det ikke længere tid end kogetiden på pastaen.
Siden jeg begyndte at lave pesto med solsikkekerner, tror jeg faktisk ikke, jeg har brugt pinjekerner. Det er meget billigere og smager virkelig lækkert. Min mand er jordnøddeallergiker, og ristede solsikkekerner er faktisk også et godt alternativ på pad thai eller en nudelsalat. De kan altså bruges til lidt af hvert!
Ingredienser
15 min / 2 portioner
- ca. 1/3 hoved broccoli
- 2-3 spsk solsikkekerner
- Et par gode håndfulde parmesan eller anden revet smagfuld ost
- Citronsaft (ca. en halv citron)
- En god håndfuld ramsløg eller et halvt fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- Salt og peber
- 160-200g spaghetti eller valgfri pasta
Sådan gør du
Skær broccolien ud i buketter. Lad simre i en stor gryde med vand salt som havet til den er mør (ca. 3-5 min). Fisk op med en hulske og lad dryppe af.
Sæt din yndlingspasta over i samme vand.
Rist solsikkekernerne på en middelvarm pande til de er gyldne.
Blend broccolien med solsikkekernerne, parmesan (eller anden smagfuld ost), ramsløg eller revet hvidløg og et godt skvæt olivenolie. Tilsæt pastavand til cremet konsistens. Smag til med godt med citronsaft, salt og peber.
Når pastaen er al dente gemmes en dl pastavand og resten hældes fra. Bland pastaen med broccolipesto og tilsæt vand efter behov. Det skal være cremet ikke tørt. Top med friskkværnet peber og ekstra revet ost.