Svenske kartoffelpandekager hedder egentlig raggmunkar på den anden side af sundet, men det er der ikke mange der kender til i Danmark. De serveres oprindeligt med flæsk, som jeg har har erstattet med stegte østershatte.
Kartoffelpandekager er på toplisten over min absolutte yndlings husmandskost. Kombinationen af pandekagerne, de salte stegte østershatte og den søde og let bitre tyttebærsyltetøj smager himmelsk!
Det tager lidt tid at stege kartoffelpandekagerne, men det er tid godt givet ud, og hvis man har et par pander i gang samtidig, så er det ikke så slemt.
Ingredienser
60 min / 4 portioner (8 pandekager)
- 2 dl hvedemel
- 4 dl mælk
- 2 æg
- 900 g kartofler
- 1-2 tsk salt
- Smør til at stege i
Tilbehør:
- Masser af østershatte
- Tyttebærsyltetøj (lingonsylt)
- Evt. persille
Sådan gør du
Sæt ovnen på 125 grader med en bageplade beklædt med bagepapir.
Pisk hvedemelet, 1 tsk salt, æggene og lidt af mælken sammen i en skål til der ikke er flere klumper. Bland resten af mælken i.
Skræl kartoflerne og riv dem groft direkte ned i dejen, så tager de ikke farve. Steg en lille prøve for at se om der skal mere salt i. Smag dejen til.
Steg kartoffelpandekagerne i smør ved middelvarme. Vend dem når de er gyldne og næsten gennemstegte. Når de er gyldne på begge sider holder du dem lune i ovnen.
Riv østershattene i passende stykker, giv dem salt og steg dem ved høj varme til de er godt brunede. Tilsæt en klat smør og server til pandekagerne med tyttebærsyltetøj.
Det er virkelig nogle lækre kartoffelpandekager. Har du nogen erfaring med at fryse dem ned?
Jeg har ikke prøvet, men det tror jeg sagtens, man kan. 🙂
Tak for en dejlig opskrift på kartoffelpandekager
Erstattede tyttebær med rysteribs.
Det fungerede også😊
Selv tak! Jeg elsker rysteribs, de er helt oplagte her. Kh Camilla