Jeg er vokset op med denne geniale opskrift på æbletærte. Den er nem at lave og smager fantastisk. Sådan en tærte man sagtens kan kaste sammen en fredag aften eller en weekendeftermiddag, når man kommer hjem med kolde kinder efter at have været ude i blæsten.
Enkel, smørfyldt og cremet med et hint af karamel. Yum! Og der er ingen udrulning af dej, for det er livet for kort til.
Ingredienser
45-60 min / En alm. tærteform
- 130 g smør
- 130 g hvedemel
- 130 g rørsukker
- 0,5 tsk salt
- 5-6 syrlige, aromatiske æbler (F.eks. Elstar, Discovery, Cox Orange el. lignende.)
- Kanel, vanilje, kardemomme og/eller ingefær efter smag (valgfrit)
- Serveres med creme fraiche
Sådan gør du
Smuldr smørret sammen med hvedemel, sukker og salt, til der ikke er nogle smørklumper tilbage.
Form til en tyk pølse og læg i plastfilm i køleskabet i 15-30 minutter.
Skræl æblerne og skær dem i både, som fordeles i en alm. tærteform. Du kan eventuelt drysse med kanel, vanilje, stødt kardemomme og/eller ingefær efter smag.
Tag dejen ud af køleskabet, fjern filmen og skær den i skiver af 7-8mm tykkelse. Fordel i et jævnt lag over æblerne.
Bag i 200 grader varm ovn i 30-40 minutter til tærten er gylden.
Lad afkøle let og server med creme fraiche.