fbpx
  • Instagram
  • Bloglovin’
  • Facebook
  • Gå til kurv
Vegetarisk Hverdag
  • Forside
  • Kategorier
    • Asiatisk & Krydret
    • Bagværk & Dessert
    • Gode ting i brød
    • Bøffer & deller
    • Comfort food
    • Pasta
    • Salater
    • Supper & gryder
    • Sylte & fermentering
    • Vegansk
  • Tid
    • 5-15 min
    • 15-30 min
    • 30-45 min
    • 45-60 min
    • Mere end 1 time
  • Om & kontakt
    • Om Vegetarisk Hverdag
    • Foredrag
    • Kontakt
    • Samarbejder
  • Webshop
Mere end 1 time, Salater, Vegansk  /  21/08/2021

Semidried tomater

semidried-tomater

Sommeren er fløjet forbi, og om en uge har jeg en baby på 3 måneder! Det er så vildt altså. Jeg føler endelig, vi er landet så meget, at jeg har lidt plads i mine energireserver til at prioritere bloggen lidt igen. Det er vanvittigt dejligt! Det er tydeligt for mig, at jeg får så meget energi af at beskæftige mig med mit arbejde. Selvfølgelig ikke på bekostning af min familie, det er klart. Der kommer et indlæg på mandag, hvor jeg fortæller lidt mere om vores nye hverdag som familie.

Nu er vi i hvert fald ved at ramme slutningen af august, og det betyder, at tomatsæsonen er på sit højeste! Jeg spiser tomater stort set hver dag for tiden. De skal virkelig nydes nu, hvor man kan få smagfulde danske tomater.

Og så vil jeg bare anbefale dig at lave semidried tomater i ovnen! Det tager lidt tid, men åh hvor er det bare det værd. Lav dem på en weekend-dag, hvor du alligevel tusser rundt derhjemme. De bliver så søde og gode.

semidried-tomater

Min yndlingsmåde at spise dem på er blandede med friske tomater, mozzarella og basilikum på bruschetta. Vendt med godt med olivenolie, måske lidt æblecider- eller balsamicoeddike, salt og peber. Brødet er ristet og gnubbet med friskt hvidløg. Det perfekte sommermåltid.

semidried-tomater

Sommertomater. Noget af det smukkeste vi har.

 

Ingredienser

3-4 timer / Til en bageplade

  • 700-750 g små, smagfulde sæsontomater
  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk salt
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk oregano, finthakket (timian eller lidt rosmarin kan også bruges, eller du kan udelade det helt)

Sådan gør du

Sæt ovnen på 90 grader varmluft.

Skær tomaterne over i halve. Runde tomater bliver finest, hvis man skær dem midt over “maven” (altså ikke igennem den lille prik, hvor stilken har siddet). Kom op i en skål.

Bland en dressing af olie, eddike, sukker/honning, salt, fint revet hvidløg og frisk oregano eller andre grønne urter efter eget valg.

Fordel over tomaterne og læg dem med skæresiden opad på en bagepapirsbeklædt bageplade.

Bag i ovnen i 2,5-4 timer alt efter tomaternes størrelse, til de er semidried. Du kan eventuelt skrue op til 110 grader efter et par timer.

Brug på bruschetta, i salater, i toast eller som tilbehør til grillmaden.

Opbevaring: Tomaterne kan opbevares, som de er, i en kondibøtte eller anden tætlukkende beholder i køleskabet i 1-2 uger. Du kan også dække dem med olie i et patentglas, så holder de flere måneder i køleskabet. Læg eventuelt en plastikpose fyldt med lidt vand som et låg ovenpå tomaterne, så du er sikker på, at de holder sig under olien. Du kan også bruge olivenolie, som stivner i køleskabet, så den virkelig forsejler tomaterne. På den måde kan de sikkert holde et halvt år.

9 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Cremet gnocchi med spinat & ærter 

 

Fattoush med halloumi

Indlægsnavigation

Hun kom med sommeren
En helt ny hverdag

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlig vegetarisk inspiration med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om mig & VH
  • Kontakt & Copyright
  • Samarbejder
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Bloglovin'
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice: vegetariskhverdag@customersupport.dk
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR