Sommeren er fløjet forbi, og om en uge har jeg en baby på 3 måneder! Det er så vildt altså. Jeg føler endelig, vi er landet så meget, at jeg har lidt plads i mine energireserver til at prioritere bloggen lidt igen. Det er vanvittigt dejligt! Det er tydeligt for mig, at jeg får så meget energi af at beskæftige mig med mit arbejde. Selvfølgelig ikke på bekostning af min familie, det er klart. Der kommer et indlæg på mandag, hvor jeg fortæller lidt mere om vores nye hverdag som familie.
Nu er vi i hvert fald ved at ramme slutningen af august, og det betyder, at tomatsæsonen er på sit højeste! Jeg spiser tomater stort set hver dag for tiden. De skal virkelig nydes nu, hvor man kan få smagfulde danske tomater.
Og så vil jeg bare anbefale dig at lave semidried tomater i ovnen! Det tager lidt tid, men åh hvor er det bare det værd. Lav dem på en weekend-dag, hvor du alligevel tusser rundt derhjemme. De bliver så søde og gode.
Min yndlingsmåde at spise dem på er blandede med friske tomater, mozzarella og basilikum på bruschetta. Vendt med godt med olivenolie, måske lidt æblecider- eller balsamicoeddike, salt og peber. Brødet er ristet og gnubbet med friskt hvidløg. Det perfekte sommermåltid.
Sommertomater. Noget af det smukkeste vi har.
Ingredienser
3-4 timer / Til en bageplade
- 700-750 g små, smagfulde sæsontomater
- 0,5 dl olivenolie
- 1 spsk sukker eller honning
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk salt
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk oregano, finthakket (timian eller lidt rosmarin kan også bruges, eller du kan udelade det helt)
Sådan gør du
Sæt ovnen på 90 grader varmluft.
Skær tomaterne over i halve. Runde tomater bliver finest, hvis man skær dem midt over “maven” (altså ikke igennem den lille prik, hvor stilken har siddet). Kom op i en skål.
Bland en dressing af olie, eddike, sukker/honning, salt, fint revet hvidløg og frisk oregano eller andre grønne urter efter eget valg.
Fordel over tomaterne og læg dem med skæresiden opad på en bagepapirsbeklædt bageplade.
Bag i ovnen i 2,5-4 timer alt efter tomaternes størrelse, til de er semidried. Du kan eventuelt skrue op til 110 grader efter et par timer.
Brug på bruschetta, i salater, i toast eller som tilbehør til grillmaden.
Opbevaring: Tomaterne kan opbevares, som de er, i en kondibøtte eller anden tætlukkende beholder i køleskabet i 1-2 uger. Du kan også dække dem med olie i et patentglas, så holder de flere måneder i køleskabet. Læg eventuelt en plastikpose fyldt med lidt vand som et låg ovenpå tomaterne, så du er sikker på, at de holder sig under olien. Du kan også bruge olivenolie, som stivner i køleskabet, så den virkelig forsejler tomaterne. På den måde kan de sikkert holde et halvt år.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.