Selvfølgelig blev jeg ramt af influenza lige oven i at bogen skulle til tryk, og jeg har virkelig haft brug for at trække stikket efter. Det er længe siden jeg har holdt fri, så gør en del ud af at have lange dovne dage og lade op nu.
Det er både helt mærkeligt og også dejligt kun at skulle tænke på blog og instagram resten af marts. Selvfølgelig er der andre ting også, som regnskab og planlægning af bogreception, men den kogebog har fyldt så meget i mit liv det sidste år. Det er ret grænseoverskridende, at den pludselig er i nogle andres hænder, og det eneste, jeg kan gøre, er at vente.
I mellemtiden vil jeg prøve at få produceret nogle nye lækre opskrifter, og dagens er ingen undtagelse. Det er nemlig delizie, og jeg vil helt sikkert lave det her snart igen. Havde det med på madpakke i butikken to dage i træk, og jeg var helt trist, da jeg havde spist den sidste portion.
Fennikelfrøene i tomatsovsen løfter den til nye højder, synes jeg, men det er en smagssag. Anbefaler i hvert fald på det varmeste at prøve retten her. Det er muligvis mere en weekendret end en hverdagsret, medmindre man har lavet tomatsovsen i forvejen, men dem skal der jo også være plads til.
.
Ingredienser
1 time / 4 portioner
Tomatsovs
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk fennikelfrø (valgfrit, du kan også bruge f.eks. frisk rosmarin eller timan)
- 0,5 tsk chili flakes, stærke
- 3 spsk tomatpuré
- 1 lille glas hvidvin (eller 1-2 spsk æblecidereddike)
- 2 dåser hakket tomat + 1 dl vand
- 1-2 tsk sukker
- Evt. æblecidereddike
- 2 spsk konc. grøntsagsfond
- Salt
Fyld
- 1 squash
- 1 dl finthakket fennikel
- 1 dl finthakkede grønne oliven (ca. 20 oliven)
- 1-2 dl creme fraiche, mascarpone eller ricotta
- 2 mozzarellaoste
- Salt og peber
Desuden
- 250g friske lasagneplader
- Olivenolie
Sådan gør du
Tomatsovs:
Hak løget fint og steg i et par spsk olivenolie, tilsæt et godt drys salt, fennikelfrø (valgfrit) og chiliflakes. Steg til løget er gennemsigtigt og let gyldent.
Tilsæt nu hvidløg og steg med et minuts tid. Tilsæt tomatpuré og steg med et par minutter. (Tilsæt mere olie efter behov.)
Tilsæt vin eller en spsk æblecidereddike og kog igennem. Tilsæt tomaterne. Skyl dåserne med lidt vand og tilsæt sammen med 2 spsk konc. fond, 1 tsk sukker og godt med peber. Lad simre under låg i 15-20 minutter.
Smag til med sukker, evt. eddike, salt og peber.
Tænd ovnen på 225 grader.
Fyld:
Skær squashen i helt tynde skiver (2 mm) på langs, gerne med mandolin. Hak fennikel og oliven fint.
Tag en lasagneplade på ca. 10×15 cm og fordel et tyndt lag creme fraiche jævnt (lad 2 cm være uden fyld i en af de korte ender). Giv et drys peber og salt. Fordel squash-skiver oven på, og fordel oliven og fennikel i et tyndt jævnt lag. Riv små stykker af mozzarellaen og fordel. Prøv dig frem, du kan ikke gøre det forkert! 🙂
Rul nu tæt sammen på den korte led, så de 2 cm uden fyld er yderst. Lad ligge, mens du laver resten af dine ruller.
Fordel et skvæt olivenolie i bunden af et ovnfast fad og derefter et tyndt lag tomatsovs.
Skær rullerne i 2-3 stykker (de skal være ca. 4 cm høje) og fordel i fadet så der er lidt mellemrum mellem rullerne.
Fordel tomatsovs imellem rullerne, så det næsten dækker rullerne. Giv et skvæt olivenolie på toppen og fordel resterende mozzarella, hvis der er noget tilovers.
Sæt ind i ovnen med folie i 15-20 minutter. Fjern så folien i 10-15 minutter eller til din delizie er gylden på toppen.
Servér!
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Da jeg ikke havde noget mandolinjern prøvede jeg at skære squashen i tynde skiver med en stor kniv. Men det viste sig at være nærmest umuligt at rulle pastapladen. Så det jeg gjorde var at skære squash skiverne i tynde strimler og ligge dem på tværs på pastapladen, og så kunne jeg meget nemt rulle pastaen sammen.
Godt at det lykkedes! 🙂
Hej
kan man lave retten, og så fryse den ned i portioner der kan bages når de bliver taget op? Jeg skal til at lave min egen varme mad og have med på arbejde.
Hej Vibeke. Du kan sagtens fryse retten ned. Jeg ville nok bage den og så fryse den ned i portioner, som bare skal varmes. Men jeg tror i princippet også du kan samle den og først bage portionerne, når du vil spise dem. 🙂 Mvh Camilla