For tiden cykler jeg rundt i byen med et stort smil på læben, jeg er gennemglad. Er næsten ligeglad med det grå og våde vejr. Tror det er over 10 år siden, jeg sidst har været så lykkelig? Det skyldes selvfølgelig, at min kogebog Vegetarisk i aften? snart er et ægte fysisk objekt i verden, og det skyldes ikke mindst at så mange af jer allerede har bestilt. Det føles så stort og vildt. Om lidt over en uge skal den til tryk, og jeg håber, jeg når at blive helt tryg med at sende den afsted.
Det har været et kæmpe stykke arbejde at lave bogen — primært fordi jeg har insisteret på at gøre alt selv (jeg er stædig som et æsel på godt og ondt…). Men det er svært at overlade sin baby til andre, når nu jeg faktisk har alle kompetencerne selv fra opskriftsudviklingen, til stylingen, fotografiet og det grafiske layout. Kogebogen er virkelig en sammenkogning af alt jeg er god til og synes er sjovt, og det bliver magisk at stå med den i hænderne og kunne sige “jeg har lavet denne her fra cover til cover”.
Den udkommer den 21. april, men du kan allerede nu forudbestille bogen og få fine prints med i købet, hvis du bestiller her i februar.
Vegetarisk i aften?
Sådan her kommer der til at stå på bagsiden af bogen:
“Grøn mad skal smage så godt, at man ikke tænker over, at den er vegetarisk. Dette opnås gennem den rette mængde fedt, syre, sødme og krydderier – verdensmad med balance og kærlighed.
I Vegetarisk i aften? laver Camilla Skov grøn comfort food til hele familien og den brogede venneflok – mad som både mætter, tilfredsstiller sanserne og får husholdningsbudgettet til at falde.
Med retter som beluga bolognese, halloumiburger og grøn curry med tofu finder du både opskrifter til hverdagens hurtige aftensmad og festmad til weekenden, hvor der er mere tid til hygge i køkkenet. Og hvor lidt grillede ferskner eller en saftig kage til dessert kan fuldende måltidet.
Camilla Skov er uddannet designer og driver bloggen og instagramprofilen @vegetariskhverdag. Hun elsker at lave mad, især med grøntsager, og lægger stor vægt på madglæde og nysgerrighed i køkkenet.”
Hvorfor titlen “Vegetarisk i aften?”?
Det havde selvfølgelig ligget lige til højrebenet, at bogen skulle hedde Vegetarisk Hverdag, men ironisk nok findes der allerede en kogebog med den titel. Den udkom cirka fem måneder, efter jeg havde startet Vegetarisk Hverdag, og var altså bare et rigtigt uheldigt sammentræf. Sebastian Randrup, som er forfatter til bogen, og hans forlag har valgt titlen inden min blog og instagram så dagens lys, og jeg har ligeledes valgt mit navn, inden jeg vidste, at der udkom en vegetarisk kogebog med samme titel.
Så det var om at lægge hovedet i blød og finde på en anden titel til min første bog. Jeg ville gerne have at titlen, på samme måde som Vegetarisk Hverdag signalerede, at her er ikke en bog som forsøger at diktere, at du kun skal spise vegetarisk. Jeg havde en liste med forslag, men min forlægger Marianne på Grønningen 1 var hurtig til at vælge “Vegetarisk i aften” og tilføjede spørgsmålstegnet til sidst, både for at gøre titlen endnu mere åben, og også fordi det fik det til at lyde lidt som et public service program fra DR i 90erne. Det er lidt hyggeligt, synes jeg. Titlen har ligget fast i næsten hele den tid, jeg har arbejdet på bogen, og jeg er stadig rigtig glad for den.
Hvad indeholder Vegetarisk i aften?
Jeg havde faktisk ret hurtigt en indholdsfortegnelse på plads til bogen, det var næsten som om den skrev sig selv. Der er selvfølgelig sket justeringer undervejs, men i det store hele, er slutresultatet ret tæt på udgangspunktet. Jeg ville fylde bogen med mine absolutte livretter og favoritter. Vegetarisk i aften? er en virkelig god repræsentation for min madlavning, og jeg er så glad for, at jeg fik mulighed for at lave den så tidligt i processen med Vegetarisk Hverdag.
Fordelingen af opskrifterne er cirka 50% nye opskrifter, som er helt unikke for bogen og 50% opskrifter som I kender fra blog og instagram. Det er favoritter som Beluga Bolognese, Indisk curry med kikærter, Black Bean Chili og Citronpasta, og så er det nye opskrifter som Østershattegyros, Svampecarbonara, Tacos med sprød dobbeltpaneret blomkål, Nudelsalat med spejlæg og Orechiette med urter, ærter & parmesan-brødkrummer. Alle opskrifterne er nemme at gå til, og du kan købe ind til det meste i et helt almindeligt supermarked. Det er en meget hverdags- og budgetvenlig bog med andre ord.
Totalt indeholder bogen over 50 opskrifter på retter plus omkring 20-30 mindre opskrifter. Den bliver på lidt over 180 sider og er på den måde ikke en mursten, som mange andre kogebøger på hylden. Jeg synes personligt mange kogebøger er for omfattende, og kan godt blive overvældet, hvis der er for meget at vælge imellem. Så hellere holde størrelsen på bogen og dermed også prisen i et rimeligt omfang. 50 opskrifter er RIGELIGT. I promise you. 🙂
I bogen finder du kapitler som “Salater uden salat”, “Pasta er livet”, “Gode ting i brød”, “Comfort food” og “Krydrede gryderetter”. Og så er der også både et forrets- og et dessertkapitel. Hvert kapitel er illustreret med håndmalede blækillustrationer, som jeg synes er blevet så fine! Elsker denne her med tomater:
Min forhåbning er, at denne her bog summer af madglæde. Det er mit ledeord i alt jeg beskæftiger mig med i Vegetarisk Hverdag regi, og jeg synes bestemt bogen udstråler det. Det håber jeg også I synes. ♡
Forudbestil Vegetarisk i aften? og få lidt fine prints med i købet
Den allerbedste måde at støtte mig på er at forudbestille bogen i min shop. Der skal sælges mange bøger, før at man som kogebogsforfatter tjener på at lave en bog, men hvis du køber direkte hos mig, tjener jeg de 40%, som normalt går til boghandleren. Og det betyder rigtig meget for mig.
Derfor får man også mere end bare bogen, hvis man forudbestiller her på Vegetarisk Hverdag. Du kan vælge, om du vil have bogen signeret eller ej, og hvis du forudbestiller til og med den 29. februar, så får du både et sæt med fire postkort med håndmalede illustrationer fra bogen OG et lille A5 print med citroner med helt gratis. Et kup med andre ord!
Fra den 21. april kommer man også til at kunne finde bogen i de fleste boghandlere, hvis din boghandler ikke har købt den ind til den tid, så bed den om at bestille den hjem! Jeg vil blive lykkelig over alle solgte bøger, og jeg forstår godt de af jer, som gerne vil bladre lidt i den inden I køber den.
Hvis du vil bestille direkte fra mig, så kan du gøre det i min shop HER. Jeg sender til hele Danmark, Grønland, Færøerne, Sverige, Tyskland, Holland og Frankrig. Og så kan du også vælge at afhente gratis på Nørrebro i København under levering.
Er der noget du gerne vil vide om bogen? Så skriv endelig en kommentar!
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Faldt tilfældigvis over din side – og Gud hvor er den inspirerede. Min datter på 10 år mener vi skal købe din bog Så det gør vi om 2 min Vi glæder os til at modtage den og følge din side.
Hej Charlotte,
Hvor bliver jeg glad! Tak <3
Kh Camilla
Super lækre opskrifter tak men jeg savner oplysning om kalorier