Denne salat er en ny favorit herhjemme og en perfekt comfy efterårssalat. Kombinationen af de bagte rødbeder og blomkål med mættende kikærter, en salt og nøddet feta-tahin-sovs og frisk citronsaft og persille er balanceret og tilfredsstillende.
Det er desuden utroligt nemt at smække sammen, ovnen gør det meste af arbejdet. Og gider du ikke for meget opvask anretter du bare hele herligheden direkte på bagepladen. Easy peasy!
Ingredienser
30 min / 2 portioner
- 500 g rødbeder
- 1/3-1/2 blomkålshoved
- Olivenolie
- 1 dåse kikærter
- 0,5 tsk løgpulver
- salt/peber
Feta-tahin-sovs
- 50 g feta
- 0,5-0,75 dl vand
- 3 spsk tahin
- 1-1,5 spsk citronsaft
- peber
Toppings
- Bredbladet persille
- Ekstra feta
- Ekstra citronsaft
- Pickles efter eget valg (valgfrit)
Sådan gør du
Sæt ovnen på 220 grader varmluft. Skyl rødbederne og skær i stykker á 2×2 cm (jeg beholder skallen på). Fordel olivenolie og salt på og sæt i ovnen på bageplade i 10 min.
Skær imens blomkålen i buketter og fordel olie og salt på i en skål. Skyl kikærterne og dyp dem tørre i et viskestykke eller med køkkenrulle. Fordel olie, løgpulver, salt og peber på kikærterne.
Tag bagepladen med rødbederne ud og fordel blomkål og kikærter. Bag det hele ca. 15 min til.
Lav feta-tahin sovsen ved at komme feta, vand tahin og citronsaft i en gryde og koge op. Sluk for varmen når det er kombineret. Smag til.
Fordel de bagte rødbeder, blomkål og kikærter på et fad, fordel feta-tahinsovsen på i klatter og bredbladet persille og smuldret feta på toppen (dette kan du også gøre direkte på bagepladen). Du kan også komme pickles på toppen (valgfrit). Server med ekstra citron.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.