Reklame – Keramik modtaget i gave af Emergens Elsig
Søstrene Sidse og Karoline Elsig står bag EMERGENS, hvor de sælger deres kunsttryk og keramik. De skrev en mail til mig for nogle måneder siden og spurgte, om jeg kunne have lyst til at få lidt keramik tilsendt, og sådan et tilbud er svært at sige nej til!
Jeg kan aldrig få for meget keramik. At omgive mig med smukt håndværk er noget af det, der giver mig glæde i hverdagen. Jeg er ikke tilhænger af hurtigt forbrug, og henter hellere et møbel op fra storskrald, end jeg køber noget nyt, men jeg elsker at investere i smukke ting, der kan følge mig gennem livet og som sætter guldkant på tilværelsen.
Sidse og Karoline lader sig inspirere af naturens farver, former og flader, og derfor syntes jeg, det var passende at fylde en af deres skåle med en pasta med urter og masser af grønt.
Pasta med urter
15-30 min / 2 portioner
- 180-200 g pasta
- 8 snitbønner
- 4 dl grofthakkede urter (Her persille og dild, men tilsæt endelig lidt basilikum, timian eller oregano.)
- Skal og saft fra en halv citron
- 1 lille/halvt hvidløgsfed
- 0,5 dl olivenolie
- Salt & peber
- Rugbrødscrumble: 1 stykke tørt rugbrød, smuldret fint og stegt i olie med et drys salt til det er sprødt.
Sådan gør du
Sæt vand over til pastaen. Lav din rugbrødscrumble ved at smuldre lidt tørt rugbrød og stege i olivenolie med lidt salt.
Skyl snitbønnerne og skær dem på langs i tyndere strimler.
Skyl urterne og hak dem groft. Læg i en skål med citronskal, et godt skvæt citronsaft, revet hvidløg og olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Sæt pastaen over. Steg snitbønnerne på en meget varm pande til de har fået farve.
Bland den al dente pasta sammen med de andre ingredienser og smag til med ekstra citronsaft, salt og peber.
Server med rugbrødscrumble og eventuelt revet parmesan. Ristede nødder eller kerner ville også passe perfekt.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller på Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.