En vegansk hverdagsret som har alt, hvad hjertet begærer. Stegte kikærter som er dejligt krydrede, sprøde grøntsager, en frisk og krydret dressing og lune pitabrød.
Jeg kan virkelig anbefale at købe pitabrød på frost. De er så meget lækrere, end de flade og lidt tørre, man kan finde i brødafdelingen. Coops frosne pitabrød anbefaler jeg hermed. 🙂
Ingredienser
30 min / 2 portioner
- 240 g kogte kikærter (1 dåse)
- 1-2 spsk olie
- 1,5 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- 0,5-1 tsk chiliflakes efter smag
- 1 fed hvidløg
- Salt
- Pitabrød
- Grønkål
- Broccoli
- Rød peberfrugt
- Mynte
- Syltede rødløg
Persille-Tahin-Dressing
- 3 spsk tahin
- To store håndfulde bredbladet persille
- 0,5 fed hvidløg
- 2-3 spsk citronsaft
- Vand
- Salt
Sådan gør du
Lav først dressingen. Kom tahin, persille, hvidløg og citronsaft i en food processor eller blender. Blend til persillen er helt fint blendet. Tilsæt vand hvis det behøves og til dressingen har en god konsistens. Smag til.
Skær grøntsagerne ud i mundrette stykker og steg på en pande i olie ved høj varme med et drys salt. Én slags grøntsag ad gangen, da de skal have forskellig tid. De skal have godt med farve, men beholde sprødheden.
Dup kikærterne tørre og steg i olie med krydderierne til de er gyldne. Du kan også give dem 35-40 min ved 220 grader i ovnen, hvis du har tid og lyst, så de bliver helt sprøde.
Varm pitabrødene, anret salaten på et stort fad og server med dressingen.
Mere et spørgsmål, hvis det er ok? Hvordan opbevarer jeg kikærter, der er stegt sprøde i ovn?
Jeg ville opbevare dem i en tætsluttende beholder (f.eks. en kondibøtte) med et stykke køkkenrulle i bunden. I et køkkenskab eller lignende. Holder sig nogle dage tænker jeg umiddelbart.