Opskriften på Zucchini & Fetadeller stammer oprindeligt fra svenske Tuvessonskan, så jeg skal ikke tage hele æren her! Med det sagt er det de vegetariske deller, jeg har lavet flest gange.
Jeg laver ofte dobbeltportion, så der er til flere dage, det kan man med fordel gøre som familie.
Det ville være forkert at forvente sig en klassisk frikadelle her, det er noget andet, når vi er ovre i grøntsagernes verden. Når det er sagt, smager de her deller sååå godt! Laver dem ofte og med glæde.
Jeg serverede her med yoghurtsennepsovs og sprød gyldenstegt blomkål, og det passer super godt til. En tzatsiki og en græsk salat kunne også være oplagt for at følge det græske tema. Hvis man er den meget sultne type, anbefaler jeg lidt ovnbagte kartofler eller lignende også.
Zucchini & Fetadeller
1 time – ca. 8 deller (2 pers)
- 1 zucchini
- 1 tsk fint salt
- En halv pakke fetaost (75g)
- 1 dl rasp + ekstra til panering
- 1 spsk mel
- 1 æg
- 1 lille fed hvidløg
- Valgfrit: Citronskal og/eller persille
Yoghurtsovs m. sennep
- 2 dl græsk yoghurt
- Et lille fed hvidløg
- ca. 2 tsk sennep
- Salt & peber
- Hakket persille eller dild
Tilbehør: Stegt blomkål eller ovnbagte kartofler (eller hvad du lige har lyst til).
Sådan gør du
Riv zucchinien groft og læg i en si. Drys med 1 tsk fint salt, bland og lad stå i 15 min.
Kram så meget vand ud af zucchinien som du kan og bland med feta, rasp, mel, æg og hvidløg til en fars. Stil i køleskabet i 15 min.
Bland i mellemtiden yoghurtdressingen og skær blomkålen i halve eller kvarte buketter alt efter størrelse.
Når farsen har hvilet formes den til deller, som vendes i rasp, inden de steges ved lav- til middelvarme på en pande i masser af fedtstof.
Blomkålen steges samtidigt på en brandvarm pande til de er gyldne, men stadig sprøde.
Hvor mange personer er det til, 2?
Ja, 2-3 personer vil jeg sige. Man får cirka otte frikadeller ud af det, og de er ret lette i det, så man spiser nok en 3 stk pr person. 🙂